Vitamina D influenteaza succesul tratamentului pentru infertilitate

Ultimele analize si studii au demonstrat faptul ca exista o stransa legatura intre concentratia de vitamina D din corpul unei femei si rata de succes a tehnicilor de reproducere asistata.

Infertilitatea este o problema frecventa ce poate cauza multor persoane atat dureri sufletesti, cat si anxietate. Recent, a fost facut un studiu de catre Asociatia pentru Reproducere Umana din Romania, care a aratat ca 5 cupluri din 10 nu au reusit sa obtina o sarcina (desi incearca de 1-5 ani) pana in momentul descoperirii importantei vitaminei D pe parcursul tratamentului.

Vitamina D si reproducerea

Numerosi oameni de stiinta, ce s-au ocupat pana acum de inovatiile in legatura cu tehnicile de reproducere asistata, si-au indreptat in ultima vreme interesul catre importanta rolului vitaminei D in reproducere.

Au fost descoperiti receptori ai vitaminei D in endometru(mucoasa ce acopera uterul). Pana acum se cunostea doar faptul ca lipsa vitaminei D din corpul unei femei, pe parcursul sarcinii, o afecteaza atat pe ea, cat si pe bebelus: mama poate prezenta hipertensiune arteriala in sarcina, diabet gestational, iar bebelusul poate avea o greutate scazuta la nastere.

Au fost analizate 2700 de femei ce au incercat tehnicile de reproducere asistata.

Tehnicile abordate de femei au fost: fertilizarea in vitro, injectia intracitoplasmatica cu sperma sau transferul embrionilor congelati.

Nivelurile de vitamina D al tuturor femeilor, au fost verificate prin analize de sange. Concentratiile de vitamina D mai mari de 75 nanomoli pe litrul de sange au fost considerate suficiente, cele sub 75 de nanomoli pe litru au fost considerate insuficiente, iar cele sub 50 de nanomoli pe litru au fost considerate ca si deficienta.

Analiza aceasta a aratat ca procedurile facute femeilor care aveau niveluri adecvate de vitamina D in organism au avut cu o treime mai multe sanse sa duca la nasteri de copiii vii, in comparatie cu femeile care sufereau de o deficienta de vitamina D.

De asemenea, cand cercetatorii si-au indreptat atentia catre testele pozitive de sarcina au descoperit urmatoarele lucruri:

Femeile care avea un nivel de vitamina D suficient in organism aveau sanse cu 56% mai mari de a avea un rezultat pozitiv pe testul de sarcina decat cele care prezentau concentratii insuficiente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOUTĂTI

Modelul cu sindrom down care a facut senzatie la New York Fashion Week

Exista persoane in aceasta lume, ce trec peste limitele impuse de societate si isi urmeaza visele. Un exemplu foarte bun este tanara cu sindrom...

Taylor Swift: „Femeile sunt mai mult decat incubatoare pentru copii”

Taylor Swift si-a spus parerea despre asteptarile pe care societatea le are de la femei, de a face copii cat mai repede: "Suntem mai...

Adelina Pestritu, considerata una dintre cele mai influente femei din mediul online

Adelina Pestritu este una dintre cele mai cunoscute si apreciate femei din Romania din mediul online. Vedeta a castigat in 2019 titlul de "Best...

Analizele medicale anuale ce trebuie facute in functie de varsta

Pe lista prioritatilor tale ar trebui sa se afle sanatatea ta si a familiei. Pentru ca te-am obisnuit sa venim in intampinarea ta cu...

Cine este umoristul care si-a schimbat numele in Hugo Boss

Un umorist si-a schimbat legal numele in Hugo Boss, ca protest la adresa celebrei case de moda. El a facut pe contul sau de...