Vitamina D influenteaza succesul tratamentului pentru infertilitate

Ultimele analize si studii au demonstrat faptul ca exista o stransa legatura intre concentratia de vitamina D din corpul unei femei si rata de succes a tehnicilor de reproducere asistata.

Infertilitatea este o problema frecventa ce poate cauza multor persoane atat dureri sufletesti, cat si anxietate. Recent, a fost facut un studiu de catre Asociatia pentru Reproducere Umana din Romania, care a aratat ca 5 cupluri din 10 nu au reusit sa obtina o sarcina (desi incearca de 1-5 ani) pana in momentul descoperirii importantei vitaminei D pe parcursul tratamentului.

Vitamina D si reproducerea

Numerosi oameni de stiinta, ce s-au ocupat pana acum de inovatiile in legatura cu tehnicile de reproducere asistata, si-au indreptat in ultima vreme interesul catre importanta rolului vitaminei D in reproducere.

Au fost descoperiti receptori ai vitaminei D in endometru(mucoasa ce acopera uterul). Pana acum se cunostea doar faptul ca lipsa vitaminei D din corpul unei femei, pe parcursul sarcinii, o afecteaza atat pe ea, cat si pe bebelus: mama poate prezenta hipertensiune arteriala in sarcina, diabet gestational, iar bebelusul poate avea o greutate scazuta la nastere.

Au fost analizate 2700 de femei ce au incercat tehnicile de reproducere asistata.

Tehnicile abordate de femei au fost: fertilizarea in vitro, injectia intracitoplasmatica cu sperma sau transferul embrionilor congelati.

Nivelurile de vitamina D al tuturor femeilor, au fost verificate prin analize de sange. Concentratiile de vitamina D mai mari de 75 nanomoli pe litrul de sange au fost considerate suficiente, cele sub 75 de nanomoli pe litru au fost considerate insuficiente, iar cele sub 50 de nanomoli pe litru au fost considerate ca si deficienta.

Analiza aceasta a aratat ca procedurile facute femeilor care aveau niveluri adecvate de vitamina D in organism au avut cu o treime mai multe sanse sa duca la nasteri de copiii vii, in comparatie cu femeile care sufereau de o deficienta de vitamina D.

De asemenea, cand cercetatorii si-au indreptat atentia catre testele pozitive de sarcina au descoperit urmatoarele lucruri:

Femeile care avea un nivel de vitamina D suficient in organism aveau sanse cu 56% mai mari de a avea un rezultat pozitiv pe testul de sarcina decat cele care prezentau concentratii insuficiente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOUTĂTI

5 tehnici de ingrijire de care orice femeie are nevoie

Orice femeie isi doreste o piele frumoasa si nu doar la nivelul fetei. Daca si tu vrei ca toata suprafata pielii tale sa fie...

Jennifer Lopez: nu cert casatoriei

Jennifer Lopez a dezvaluit faptul ca nu vrea sa se casatoreasca. Artista, in varsta de 50 de ani, este logodita cu iubitul sau, in...

Analizele medicale anuale ce trebuie facute in functie de varsta

Pe lista prioritatilor tale ar trebui sa se afle sanatatea ta si a familiei. Pentru ca te-am obisnuit sa venim in intampinarea ta cu...

Bolile cauzate de deficienta vitaminei B12

Poate ca nu ai auzit foarte multe despre vitamina B12, insa este una dintre vitaminele ce au un rol foarte important in organismul tau. Vitamina...

Ghimbirul omoara celulele canceroase

Ghimbirul este un adevarat miracol pentru sanatate. Este un remediu naturist pentru foarte multe afectiuni la care cu greu face fata chimioterapia. Mai multe studii...