Atrasi de stralucirea aurului galben, primii oamenii si-au construit podoabe. Tehnicile de prelucrare a aurului s-au imbunatatit de-a lungul vremii, iar benzile din aur au fost intai insemne ale puterii faraonilor, regilor si in general al persoanelor avute sau cu rang inalt. Verighetele din aur au devenit apoi simbol al dragostei care unea un cuplu.

In prezent, verighete din aur se gasesc intr-o paleta diversificata, avand tot felul de design-uri, dar si culori. Acum, oricine are la indemana alegerea culorii preferate pentru verighetele pe care le va purta restul vietii: galben, roz sau alb. Ca si estetica, galbenul este probabil cea mai calda si expansiva culoare. In multe culturi stravechi, aurul galben a fost asociat cu puterea solara, reprezentand lumina si viata. Pictorul polonez Kandinski spunea referitor la aceasta culoare ca arata “o asemenea nazuinta spre lumina incat nu poate sa existe galben foarte inchis. Putem spune deci ca intre alb si galben este o afinitate profunda, fizica.”

Nuantele de roz si aurul galben sunt rezultat al aliajelor intre diferite metale si pot fi obtinute prin tehnici speciale.

Ca si semnificatie, aurul alb poate transmite ideea de puritate, de curatenie sufleteasca, de compasiune, blandete si pace sau optimism. Inelele de nunta fabricate din aur alb in atelierele ATCOM sunt deosebit de elegante si pline de rafinament. De exemplu, frumusetea modelului de verighete aur alb Romanita este sporita prin adaugarea unui sir de diamante pe banda de dama, alaturi de cateva motive stilizate inspirate din folclorul romanesc.

Indiferent ca preferati aurul galben, alb sau in nuante de roz, in magazinele ATCOM, veti descoperi mereu inele de casatorie cu design-uri pentru orice gusturi!

 

chicco.ro