Desi avem masina, suntem o familie care trage vartos la pedale – si, pe deasupra, cu mult entuziasm. Primul care s-a indragostit de vehiculele cu doua roti a fost fi-meu, care, la putin timp dupa ce a inceput sa mearga (si sa vorbeasca) mi-a cerut sa-i cumpar o trotineta. Si i-am luat una – de la Pegas, companie autohtona care ofera tot soiul de chestii faine cu doua sau trei roti Ba chiar si role si skateboarduri!. Dupa trotineta, a urmat o bicicleta fara pedale „Star Wars” iar apoi, o bicicleta Pegas Mezin cu sea lunga si de culoare rosu bomboana, cum avea si sora-mea mai mare cand eram eu copil. I-a venit randul apoi mamei, careia i-am luat o tricicleta Pegas Senior (de culoare galbena, cu care se duce in fiecare zi la piata. Iar apoi, daca tot am dat de gustul bicicletelor Pegas, mi-am luat si eu un Pegas Clasic B de culoare alba, cu sea si cauciucuri rosii. Arata traznet, pe cuvant!

Poate ca, daca arata mai putin spectaculos, n-ar fi trebuit sa „umblu la pusculita” din nou. Chestia e ca am si eu, ca tot omu’, o nevasta – care la faza asta s-a simtit discriminata. „Cum adica, numai voi, baietii, aveti dreptul să aveti bicle? La mine de ce n-ai binevoit sa te gandesti?”, m-a luat „jumatatea” mea la rost intr-o buna (vorba vine!) zi. Am oftat si am incercat sa-i explic ca asteptam sa vina ziua ei ca sa-i fac o surpriza – pe bune, chiar asa stateau lucrurile!

„Doamna inimii mele” s-a mai inmuiat un pic dupa replica asta… dar numai un pic, pentru ca m-a luat apoi la „trei pazeste” pe motiv ca „iau hotarari care o afecteaza fara sa-i cer parerea”! Ufffff, grea e viata de „cap de familie”! In concluzie, am deschis calculatorul, am intrat pe Net si am accesat site-ul celor de la Pegas. Dupa „cautari seculare” care au durat vreo 20 de minute, tanara doamna si-a ales un Pegas Clasic F – adica varianta de dama (si de culoare foarte, foarte verde) a biclei mele. Culmea e ca exact modelul asta vroiam sa i-l cumpar si eu! Din fericire pentru punga mea, cei de la Pegas le ofera clientilor ca mine si voucherele „Dragi Tovarasi” – 23% reducere…

Cum spuneam, suntem o familie care trage cu mult entuziasm la pedale. End of story!

chicco.ro