Te-ai săturat de unghiile casante, striate sau galbene? Nu ești tocmai mândră de unghiile tale? I se poate întâmpla oricui, stai liniștită. Ca să nu mai ai astfel de probleme, îți venim în ajutor cu câteva soluții simple dar eficiente care te vor ajuta să ai unghii frumoase și puternice.

unghii frumoaseHidratează-le

Unghiile sunt casante și striate din cauza uscăciunii, deoarece au nevoie de hidratare. Pentru a evita uscarea acestora trebuie să le hidratezi. Cum? Aplicând, sub formă de masaj, cremă hidratantă la baza unghiilor. O astfel de practică activează circulația și le hrănește datorită corpurilor grași conținuți de cremă. Rezultat: unghiile sunt mai rezistente în fața agresiunilor externe. Când? Cel puțin o dată pe zi, de preferință seara când unghiile nu mai sunt supuse șocurilor exterioare.

Folosește lămâie pentru albirea unghiilor

Auzi adesea că, lămâia, la fel ca apa oxigenată, ajută la albirea unghiilor. Este foarte adevărat. Într-un bol cu apă călduță pune sucul de la o jumătate de lămâie și lasă-ți unghiile la înmuiat timp de 5 minute. Vei vedea că unghiile tale vor fi mai curate și mai albe.

Mănâncă echilibrat

Pentru a avea unghii frumoase trebuie să mănânci echilibrat. De ce? Deoarece unghiile tale au nevoie de diferite oligo-elemente și de vitamine pentru a crește sănătoase. Pe scurt, trebuie să optezi pentru alimente bogate în Vitamina B (germeni de grâu, drojdie de bere, gălbenuș de ou), Vitamina C (fructe proaspete, citrice, ardei verde), siliciu (legume) și proteine (carne).

Spune Da suplimentelor alimentare

Dar nu orice și oricum. Pe care ar trebui să le alegi? Suplimentele alimentare bogate în fier, zinc, sulf, gelatină și siliciu deoarece participă la fabricarea și la protecția unghiilor. O cură de trei luni pe bază de astfel de suplimente este ideală.

Tratează-le cu blândețe

Foarfece, unghieră, foarfece pentru cuticule…există o mulțime de ustensile destinate îngrijirii unghiilor pe care trebuie să le mânuiești cu blândețe. Cuticulele trebuie împinse cu blândețe.

Oja de unghii

Oja de unghii ne protejează unghiile de agresiunile exterioare. Veste bună. Dar, totuși există și unele condiții. Din când în când, unghiile trebuie lăsate să respire. Ideal ar fi să folosești un dizolvant fără acetonă pentru a evita uscarea acestora. Cât despre alegerea culorii ojei, trebuie să le eviți pe cele închise deoarece unghia poate rămâne galben-portocalie în urma ștergerii acesteia.

Fitoterapia

Unghii striate, casante, galbene…plantele se dovedesc a fi extrem de eficiente împotriva acestor tipuri de probleme. Care? Coada șoricelului în special.

Mănuși de protecție

Dacă încă nu le folosești, ar fi cazul să începi. Asta dacă îți dorești să ai unghii frumoase și puternice.

Nu-ți roade unghiile

Pe lângă faptul că este un obicei extrem de prost, acesta îți strică aspectul unghiilor. Unghiile roase nu au ce căuta la tine în peisaj.

Instrumente sterile

Instrumentele folosite pentru a-ți face manichiura ar trebui sterilizate măcar cu spirt. Dacă megi la un salon pentru a-ți face manichiura nu accepta sub nicio formă ca personalul să folosească ustensilele folosite pe clienta dinaintea ta. Cere-le să le sterilizeze în fața ta.

chicco.ro