Toti din familia lui mancau macaroane, de aceea stia ca si ea trebuia sa treaca testul Pastelor Bolognese ca sa fie acceptata. Cand el ii facea o curte asiduua,  a gatit pentru ea si i-au iesit perfect. Ceea ce a facut-o sa rada in hohote a fost insa faptul ca el purta ceas de mana chiar si in timp ce gatea. Si l-a imaginat cu camasa alba si papion supraveghind macaroanele si a inceput sa rada. “Aprciez efortul, dar paste face oricine”, ii venea sa-i spuna tare, in timp ce el nu-si lua ochii de la ceas.

“Ce indragostit este de ceasul lui! Trebuie sa fi costat mult, tare mult de nu-l pierde din ochi!”

Poate ca traiesti mai usor cu un macaronar, fiindca pui pastele la fiert, pregatesti sosul, amesteci, la  sfarsit pui putin busuioc si gata. Ce-a fost greu si ce ar putea sa nu-ti iasa?

Intre timp il interoga despre ceas. Asa aflase ca pe Ceasmania sunt peste 1000 de ceasuri barbatesti, iar cel de la mana fusese cel ales.

A aplicat toate filtrele, a cautat cele mai scumpe ceasuri barbati si nu l-a gasit printre ele. Incepuse sa creada ca este cadou de la vreo fosta de la care el nu-si poate lua gandul…

Cum ea mancase de trei ori paste la ai lui, ii era randul sa le ofere o portie, noroc ca a facut de mai multe ori repetitie ca era printre oamenii carora nici pastele, cafeaua si ceaiul nu le ies ca lumea. Prima data ramasesera nefierte. A incercat sa le manance singura din patriotism, dar nu a reusit. O dureau dintii de spart paste nefierte. A doua oara s-au facut pilaf. Parca era piure fainos cu carne, legume si condimente. Si cainii au stat pe ganduri daca sa le manance sau nu…

Atunci, in disperare de cauza, l-a intrebat pe el care este secretul sa nu se faca de rusine, iar el i-a spus:

-De ce crezi tu ca tin ochii pe ceas tot timpul. Acesta este ceasul meu de facut paste, a spus cu madrie! Timpul de fierbere al pastelor este foarte important.

chicco.ro