Aceasta pregatire este vizibila, pentru cei care nu au intalnit inca arta machiajului si nu au facut niciodata machiaj profesional. Cursurile de baza in make-up pentru incepatori, te vor ajuta sa decizi cat de dispus esti sa faci serios aceasta profesie. Toate cunostintele teoretice necesare si o parte semnificativa a cursurilor practice sunt colectate in cursurile de baza pentru incepatori. Vei invata astfel, diferite tipuri de machiaj pentru zi, afacere, seara, elementele de baza ale tehnicilor creionului, dobandirea abilitatilor de a face machiaj pentru fotografii si videoclipuri.

Cursurile de baza in make-up pentru incepatori iti vor oferi ocazia de a incepe o cariera de make-up artist, in care sa stapanesti elementele de baza ale lumii artei machiajului. In acest program, iti este oferita o baza buna pentru inceperea activitatii in lumea frumusetii si  a stilului. Programele sunt autorizate, sunt facute cu profesori minunati – practicieni care isi iubesc profesia si lucreaza ca artisti profesionisti de machiaj.

In practica sunt folosite produse cosmetice profesionale de la firme de prestigiu, si aici ne referim la cosmetice, modele si pensule. La terminarea scolii de machiaj Bucuresti, poti lucra in saloane de infrumusetare si studiouri, fara sa fii un artist personal de make-up sau sa lucrezi in studiouri foto si agentii de modeling.

Programul unui curs de baza in make-up pentru incepatori

In primul rand, vei invata conceptul de “viziune”,  functiile machiajului, care pot fi biologice, sociale, tactice si de protectie. De asemeni, vei invata care sunt obiectivele make-up-ului,  introducerea in profesie si  caracteristicile brandurilor cosmetice utilizate in machiajul profesional, cum sa pregatesti fata pentru machiaj,  instrumentele necesare si  dezinfectia fetei si a ustensilelor folosite,  structura craniului, muschii fetei,  structura pielii, tipurile de piele, functiile pielii,  boli ale pielii si igiena.

In al doilea rand, vei invata despre Colorimetrie. Astfel vei fi informat care sunt bazele stiintei culorilor, armonizarea combinatiilor de culori, combinatia de culori monocrome,  culori similare, teoria anotimpurilor, tipuri de culori: luminoase, nude, lumina si contrast. In al treilea rand vei invata despre modelarea morfologica in machiaj, deoarece principiul liniilor paralele in machiaj, este un ritm liniar. Apoi vei invata despre volum in machiaj, conceptul de lumina, umbra, obscuritate etc. 

In practica, vei invata despre corectia sprancenelor, forma, designul si modelarea acestora, principiul de selectie a formei si a designului. Canonul frumusetii este o secventa de machiaj. Regula de aplicare a unui machiaj este tonul, modelarea fetei ovale, corectarea detaliilor fetei si corectarea machiajului. Vei mai invata despre regulile de baza ale machiajului natural sau asa-numitul stil nude.

Tot la acest curs pentru incepatori vei invata despre criteriile locului de munca al artistului de make-up in salon, cum sa realizezi machiajul in timpul zilei si cum sa construiesti forma ochiului, bazandu-te pe  tehnica de “colt”. Vei mai invata regulile  pentru afirmarea accentelor pentru machiajul de seara, cum sa aplici gene false, tehnica creionului pentru machiajul de seara, lucru cu elemente de baza uleioase, machiajul pentru nunta, machiajul miresei. De asemenea, vei invata ca indeplinirea completa a machiajului, tine cont de caracteristicile tipului de culoare a pielii si de caracteristicile individuale ale clientului.

chicco.ro