Second hand-uile reprezinta ideea care este pusa in practica cel mai des atunci cand vine vorba despre deschiderea unei afaceri. Chiar daca la prima vedere ai fi tentat sa zikaspian_dormitor_1ci ca ati deschide un second hand este o idee proasta din moment ce acestea s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie, realitatea demonstreaza ca te inseli. Pe ce ma bazez cand fac aceasta afirmatie? Pe faptul ca putine second hand-uri se inchid la o perioada scurta de timp  de la lansare precum si pe faptul ca multe din cele care rezista pe piata de profil nu se zbat acolo jos ci au incasari bune.
shutterstock_75138307

 

 

Mai nou am observat ca in aceste magazine se comercializeaza si mobila. Deoarece de multe ori pretul reprezinta unul din cele mai importante criterii atunci cand achizitionezi un lucru, exista sanse ca atunci cand iti doresti achizitionarea unei mobile, indiferent ca este vorba despre mobila bucatarie, mobila dormitor, etc, sa apelezi la un magazin second hand. Pentru a simt cu adevarat ca ai facut o afacere in momentul in care ai ales sa achizitionezi mobila dintr-un second hand desi tu ai vrut sa achizitionezi o mobila la comanda, trebuie sa ai in vedere urmatoarele sfaturi:

  • Exceptand cumparaturile online, inainte de a achizitiona un lucru il probezi, nu-i asa? Ei bine, in momentul in care achizitionezi o mobila second hand trebuie sa acorzi o importanta nu deosebita ci foarte deosebita acestei etape. De ce? Pentru ca in cadrul acestui proces vei descoperi eventualele dezavantaje ale mobilei pe care vrei sa o achizitionezi.
  • Chiar daca achizitionezi o mobila la mana a doua, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa achizitionezi orice accesoriu care se regaseste in componenta mobilierului. Un exemplu foarte elocvent in acest sens este reprezentat de salteaua de pe pat, asta in cazul in care achizitionezi un mobilier care are in componenta un pat. Avand in vedere ca folosim zi de zi salteaua pentru a dormi precum si materialele din care acestea sunt construite, este strict interzisa achizitionarea saltelelor la mana a doua. De ce? Pentru ca acestea adapostesc foarte multi germeni, bacterii, care conduc la aparitia a numeroase afectiuni ale sistemului respirator in principal. Pentru a evita ca acest lucru sa se intample nu doar ca este interzisa achizitionarea de saltele la mana a doua ci trebuie si noi, cei care avem saltele acasa sa le schimbam la o anumita perioada de timp.
  • Un alt element la care trebuie sa fii foarte atent se refera la materialul din care este construita mobila pe care vrei sa o achizitionezi la mana a doua. Din pacate in momentul de fata intalnim pe piata multe lucruri care desi sunt noi ofera o calitate indoielnica. Avand in vedere acest lucru, nu ar trebui sa te mire prea tare daca constati ca mobila pe care vrei sa o achizitionezi la mana a doua este foarte deteriorata.
  • In cazul in care nu doresti sa muncesti prea mult la reconditionarea mobilei pe care tocmai ai achizitionat-o atentie mare la detaliile minore. Mirosul si estetica reprezinta elementele care iti pot da cele mai mari batai de cap atunci cand te apuci de reconditionat o mobila.
  • Nu in ultimul rand, atentie mare si la proprietarul care vinde mobila pe care tu vrei sa o achizitionezi. Analizandul un pic iti vei putea face o idee despre modul in care acesta a intretinut mobila pe care tocmai vrea sa ti-o vanda. Pentru a scapa de aceasta problema, in finalul acestui articol vreau sa iti recomand sa incerci sa achizitionezi mobila care a stat in anumite institutii, cladiri, etc. De ce? Deoarece in felul acesta vei fi sigur ca mobila pe care ai achizitionato a fost intretinuta corespunzator, chiar daca pretul de achizitie este mai mare.

 

chicco.ro