S-a deschis prima clinica de terapie cu catei din Romania

Sambata, in Cluj, s-a deschis prima clinica de terapie asistata cu catei, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Aceasta este prima clinica de psihoterapie standard si terapie asistata din Romania.

Fondatorul clinicii este Andra Diaconu. Ea a dotat clinica cu 7 catei care ajuta la terapie. De asemenea, a explicat si modul in care aceasta terapie functioneaza si care sunt rezultatele. In strainatate, aceste tipuri de clinici, sunt foarte cautate, mai ales pentru persoanele care sufera de autism.

Ce este psihoterapia cu catei?

„Terapia asistata de animale este terapie standard, dar in cadrul sedintei este inclus si un caine de terapie, folosit in diverse jocuri si activitati, astfel incat sa ajute beneficiarul, sa il motiveze sa atinga obiectivele terapeutice.”, a explicat fondatoarea clinicii.

Cui i se adreseaza aceasta terapie?

Terapia este benefica atat copiilor titpici, cat si celor cu dizabilitati sau diagnostic de tublurari din spectrul autismului. De asemenea, in cadrul clinicii din Cluj, se lucreaza si cu adulti, persoane care sufera de tulburari emotionale de tip depresie, anxietate, panica.

In cadrul clinicii, se afla 7 caini de terapie, dintre care 2 sunt atestati la nivel international din punct de vedere al interactiunii animal-om de catre Pet Partners.

In cadrul unei sedinte de terapie, care dureaza 50 de minute, cateii sunt sunt coordonati de conductorul canin, Fulop Csilla.

„Cateii sunt un factor motivant, copiii interactioneaza foarte bine cu ei, nu au frica, nu se feresc de ei, ceea ce este foarte important. Regula este ca tot ceea ce se intampla trebuie sa fie voluntar din partea beneficiarului sau a copiilor. Scopul este ca persoana care face tratament sa se simta in siguranta.”, a spus Fulop, care de 7 ani se ocupa de terapie asistata de animale.

In cadrul clinicii, au inceput deja sa se desfasoare sedintele de terapie. O mamica, pe nume Georgeta, si-a dus deja fetita, Maria, la terapie: „Maria iubeste foarte mult cateii, i-ar adopta pe toti, i-ar duce pe toti acasa. Terapia o linisteste si o ajuta sa se dezvolte.”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOUTĂTI

Silueta perfecta nu inseamna o viata mai buna

Un blogger de fitness a aratat recent pe contul ei de Instagram "Dedikated lifestyle" cum si-a schimbat viata in ultimii 6 ani. La prima...

Calvin Klein si alte 16 brand-uri interzic blana naturala

Compania "Global Brands Group"(GBG), care detine Aquatalia si se ocupa de management-ul a inca o multime de brand-uri, a decis sa nu mai foloseasca...

Proteinele care incetinesc imbatranirea

Toata lumea viseaza la "tinerete fara batranete", dar din pacate acest lucru este imposibil. Tot ce putem sa facem este doar sa prevenim si...

Mesajul sfasietor al unui medic, dupa ce o mama a decedat in timpul nasterii

Foarte multe cupluri fac eforturi uriase, in ultima perioada, pentru a avea parte de un copil. In Romania, 46% dintre familii recurg la tehnicile...

Kate Middleton: secretul unei siluete perfecte dupa 3 nasteri

Kate Middleton se mandreste cu un corp perfect, chiar daca are 3 copii, dar totul se datoreaza unui regim alimentar sanatos, pe care il...