Tahograful este un aparat cu rol in masurarea numarului de kilometric parcursi de un vehicul, menit sa controleze activitatile conducatorilor auto. Incepand cu 1 ianuarie 2007, toate autovehiculele noi trebuie sa fie echipate cu tahografe digitale care sa contina urmatoarele: VIN- seria de sasiu, tara si numarul de inmatriculare. Verificarea acestor dispozitive se efectueaza la numai de catre agentii care dispun de autorizatie RAR, cel putin o data la 2 ani. Momentan, tahografele digitale se afla deja la cea de-a treia generatie, iar cele mai noi modele incearca sa reduca din unele deficiente constate la modelele predecesoare, acest domeniu cunoscand o perpetua evolutie si modernizare.

Iata ce spun principalele reguli:

  • manipularea tahografului este interzisa;
  • trebuie folosita doar hartie omologata pentru modelul si marca respectiva, pentru a evita aparitia unor defectiuni la imprimanta
  • exista mai multe tipuri de rapoarte (date tehnice, depasiri de viteza, activitate zilnica, nereguli) care pot fi intocmite, atat din memoria tahografului, cat si a cardului aferent. Pentru citirea acestora, trebuie sa fiti familiarizati cu pictogramele corespunzatoare.
  • Este strict interzisa folosirea unui card eliberat pe numele altei persoane.

Am putea compara tahograful pentru camioane, autobuze sau autocare cu cutia neagra a avioanelor, deoarece acesta este bazat pe un sistem complex, care inregistreaza cu acuratete activitatile masinii si ale soferului, vizand urmatoarele obiective: orele de condus si cele de stationare ale vehiculului, precum si timpii de odihna ai conducatorului auto.

Acest sistem sofisticat de preluare a datelor poate fi accesat prin intermediul a patru tipuri de card diferite: card de sofer (acesta este cel mai important), card de companie, card de control si card de service.

SC FOMCO PRODIMPEX SRL va ofera tahografe digitale si piese de schimb pentru tahografe, diferite marci si modele. In oferta noastra, veti descoperi orice accesorii care va sunt utile pentru o buna functionare a tahografului montat pe vehiculul condus.

 

.

chicco.ro