Beneficiile curatarii aparatelor de climatizare de tip duct pentru tubulatura au constituit subiect de ample dezbateri de-a lungul ultimilor ani. Sustinatorii sunt de parere ca metodele de curatare sunt bune pentru asigurarea functionarii sistemului HVAC (incalzire-ventilatie-aer conditionat) si pentru persoanele care sufera de astm sau alergii. Pe de alta parte, exista si pareri contra, potrivit carora curatarea nu este decat o scamatorie, un tertip prin care clientul sa fie determinat sa plateasca mai multi bani pentru a elimina agentii de contaminare pe care nu ii vad.

Dar iata ce ne zic expertii: Agentia de Protectie a Mediului a declarat ca niciun studiu stiintific nu vine in sprijinul industriei de curatare a duct-urilor. EPA, care manifesta o atitudine neutra in ceea ce priveste autorizarea companiiilor care vand aer conditionat, a ilustrat in schimb ca exista si situatii cand e logic si de bun simt sa doresti ca sistemul tau HVAC sa fie curatat in cele mai mici detalii: de exemplu, daca s-a instaurat umezeala in aer.

Un compresor curat, alaturi de filtre inlocuite periodic, poate imbunatati in mod vizibil eficienta unui sistem AC. Praful, particulele de polen, fumul de tigara si alti factori cu potential de contaminare pot produce efect de ochi inrositi, pot cauza dureri in gat persoanelor alergice, tuse si alte simptome, fiind semnalul ca fitrele de aer trebuie schimbate cat mai curand.

Daca te decizi ca vrei sa iti cureti sistemul de aer conditionat tip duct, recurge la serviciile unei companii serioase, cu personal calificat. Astfel, veti evita sa fiti inselat si sa platiti preturi inadecvate unor sarlatani.

Compania noastra, SC Aquarys SRL, este specializata in solutii de climatizare ingenioase, la inalte standarde europene. Puteti conta pe profesionalismul echipei noastre de experti montatori aer conditionat si totodata, aveti posibilitatea de a opta pentru cele mai noi si performante duct-uri aer conditionat Midea  disponibile pe piata.

 

 

 

 

chicco.ro