Noile cauciucuri low resistance sunt cele care se caracterizeaza prin rezistenta mai mica la rulare, determinand obtinerea unui consum mai redus de carburant. In ciuda faptului ca multi producatori si specialisti recomanda montarea unui set de anvelope economice, sunt si voci care resping vehement aceasta idee. De asemenea, potrivit unui studiu realizat de o prestigioasa companie americana, nici anvelopele run-flat nu se ridica tuturor asteptarilor. Hilserv va sfatuieste sa va informati corect inainte de achizitionarea rotilor pentru vehicul, pentru a preintampina orice neplaceri sau dezamagire.

Firma de consultanta J. D. Power a realizat o cercetare ampla de piata, dorind sa afle gradul de satisfactie al clientilor care au folosit anvelope low resistance si cauciucuri runflat. Conform statisticilor, o parte din conducatorii auto s-au declarat nemultumiti de faptul ca, in calitate de posesori de anvelope ROF, au fost nevoiti sa apeleze mai des la serviciile de vulcanizare. In plus, acestora le-a displacut si faptul ca au trebuit sa comande minim o noua anvelopa de acest tip. Motivele: diferentele prea mari de uzura. Numarul celor care au fost in aceasta situatie si au montate anvelope obisnuite este unul mai redus, datele indicand doar 19%.

In general, anvelopele ranforsate au un randament kilometric cu 10 000 km mai mic decat cele conventionale si implica niste cheltuieli mai mari, persoanele participante la chestionar mentionand ca isi schimba rotile clasice la circa 40000 km.

Privitor la anvelopele low resisance, studiul a dezvaluit ca soferii nu sunt atat de entuziasmati, desi pot dispune de valori sensibil mai bune pentru consum. Motivul: uzura mai mare care apare in timp, alaturi de un comportament in trafic mai putin sigur.

Concluziile finale incearca sa capteze realitatea in legatura cu anvelopele de tip low-resistance, eliminand falsele mituri care circula pe retelele sociale, multe temeri neavand de fapt, o baza reala. Ce este cu adevarat ciudat insa, ca in ciuda parerilor nefavorabile, studiul a demonstrat ca soferii americani, pentru al patrulea an consecutiv, s-au confruntat cu mai putine probleme cu anvelopele, comparativ cu anii anteriori, iar aspectele care au primit bile negre tin mai mult de zgomotul din timpul rularii sau uzura.

Daca sunteti interesati sa montati niste pneuri care sa va ajute sa economisiti si sa prezinte in acelasi timp caracteristici bune de fiabilitate si o lunga durata de serviciu, va recomandam sa optati pentru modelul de anvelope vara Goodyear EfficientGrip Performance , bazat pe tehnologia FuelSaving.

 

 

 

 

 

chicco.ro