Terapia prin inversie ofera un sistem de intinderi si exercitii usoare care incetinesc sau chiar contracareaza efectele negative ale acestei comprimari zilnice a coloanei. Experientele a mii de oameni ce folosesc regulat inversia dau sperante pentru toti cei care sufera de probleme cu spatele, iar beneficiile asupra sanatatii sunt extinse asupra intregului organism.Terapia prin inversie se recomanda in caz de dureri de spate, sciatica (dureri de mijloc, amorteala, slabiciune musculara de-a lungul nervului sciatic), stres, insomnii, dureri articulare si musculare la nivel lombar si cervical etc. Terapia prin invesie nu se reomanda gravidelor, hipertensivilor sau celor cu glaucom, cu probleme cardiovasculare sau osoase (osteoporoza, fracturi recente, implanturi), deoarece in timpul inversiei presiunea sangelui creste, bataile inimii se reduc, iar presiunea din globul ocular creste semnificativ.

In astfel de proceduri cea mai potrivita este masa inversie al carui sistemul de prindere al picioarelor poate fi reglabil pe inaltime, in functie de persoana ce doreste sa utilizeze aparatul. Aparatul poate fi folosit doar de catre persoana care necesita insa se recomanda sa fiti asistat de catre o alta persoana si sa efectuati o terapie de circa 5 – 10 minute pe zi pentru o relaxare si o ameliorare a durerii remarcabila.

 Beneficiile terapiei prin inversie

Atenueaza durerile spatelui – cauzele durerilor de spate sunt multiple, de la postura gresita pana la spasme musculare. Inversia lungeste coloana, mareste spatiul dintre vertebre, scazand presiunea dintre discuri, ligamente si nervi. Mai putina presiune in corp inseamna mai putina durere. Stresul si tensiunile pot cauza spasme musculare in spate, umeri si gat, impreuna cu dureri de cap si alte probleme. Inversia relaxeaza muschii si mareste viteza de circulatie a lichidelor limfatice. Mai mult, incurajeaza o postura corecta.

Inversia hidrateaza discurile intervertebrale – distanta insuficienta intre vertebre poate duce la presiune pe nerv, provocand durere. Cand stam in pozitii incordate, lichidul dintre discuri se duce in tesuturile moi adiacente, iar discurile pierd lichid si volum. Lipsa acelui fluid scade si abilitatea discurilor de a amortiza eficient. Prin inversie, coloana se intinde. Spatiul dintre vertebre se va mari, scazand presiunea asupra discurilor, iar asta incurajeaza irigarea acelor discuri.

Reduce stresul – corpul va anunta ca e stresat prin dureri de spate si gat, dureri de cap si incordari musculare, fortandu-va sa reduceti ritmul. Intinderea intregului corp creaza o stare de inviorare si reduce tensiunile musculare.

Stimuleaza circulatia sanguina si limfatica –  contractiile si extensiile alternante ale muschilor duc limfa prin capilare pentru a fi curatata de toxine. Inversand corpul, lichidul limfatic e curatat mai repede, iar durerile si tensiunile musculare se amelioreaza.

Mareste concentrarea – creierul foloseste 25% din oxigenul procesat de organism. Inversia mareste cantitatea de oxigen ce ajunge la creier, iar un creier mai bine hranit lucreaza clar mai bine.

Reduce durerea si febra musculara – dupa efort fizic masiv, corpul e predispus la dureri si spasme musculare produse de activitatile fizice intense. Acest lucru se datoreaza acumularii de deseuri celulare si acid lactic in muschi. Indepartarea lor rapida prin inversie va duce la o revenire imediata la normal a muschilor.

 Folosirea regulata a mesei de inversie este o metoda foarte eficienta de contracarare a efectului gravitatiei asupra coloanei vertebrale, avand ca efect ameliorarea durerilor lombare, durerilor de spate, etc. Pentru a afla masa inversie pret consultati lista de produse inSPORTline si achizitionati-o la pret special.

chicco.ro