Locurile de munca care afecteaza sanatatea inimii femeilor

Locul de munca este un factor de stres atat pentru femei, cat si pentru barbati, indiferent de varsta pe care o au. Insa, femeile care lucreaza in domenii cu un anumit specific de activitati sunt predispuse mai mult decat barbatii sa isi afecteze sanatatea inimii.

Desi pana acum, in domeniul sanatatii, se spunea ca fumatul, alimentatia nesanatoasa si lipsa de activitate fizica sunt factorii majori care cresc problemele cardiovasculare, exista si alte cauze, care pot fi mai grave.

Studiile au aratat faptul ca un anumit tip de job poate fi un factor mai mare al problemelor cardiace decat factorii enumerati anterior.

Unul dintre aceste studii a demonstrat ca persoanele care detin functii de conducere, indiferent care este domeniul de activitate, pot avea un risc cardiovascular mult mai mare.

In aceasta perioada, au fost observate 65.000 de femei, de la 25 pana la 63 de ani. Ele au fost impartite in categorii, in functie de stilul lor de viata: fumat, activitate fizica, dieta si greutate si de diversi factori de risc medicali: colesterol, tensiune arteriala, glicemie. De asemenea, au fost luate in calcul cele mai frecvente 20 de locuri de munca.

13% dintre femeile care au participat la acest studiu, aveau o sanatate a inimii precara, iar pentru ele, locul de munca a fost un factor de risc mai mare decat factorii specifici stilului de viata.

  • Femeile care lucrau chiar in medii care privesc sanatatea, cum ar fi asistente medicale, infirmiere si medici psihiatri aveau sanse cu 16% mai mari sa dezvolte probleme cardiovasculare.
  • Cele care lucrau in asistenta sociala aveau un risc mai mare cu 36%.
  • Cele care aveau un post de casiera in diverse magazine prezentau un risc mai mare cu 33%.
  • La polul opus, femeile care lucrau in medii precum agentiile imobiliare, aveau un risc cardiovascular cu 24% mai mic decat cele care aveau alte ocupatii.
  • Iar femeile, care lucrau ca receptionere sau secretare aveau un risc cu 11% mai mic.

Cercetatorii au spus ca aceste studii ar putea fi utile medicilor, care ar putea sa intrebe pacientii si despre locul de munca si sa il ia in considerare, atunci cand le calculeaza riscul cardiovascular.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOUTĂTI

Primul serial despre Sigmund Freud, parintele psihanalizei

Sigmund Freud, bine cunoscutul medic neuropsihiatru, a fost cel care a fondat prima scoala psihologica de psihanaliza. Freud este considerat in intreaga lume parintele...

Ai adormit fara sa te demachiezi? Iata cum poti repara greseala facuta

Expertii in ingrijirea pielii spun ca dormitul cu tenul machiat este o greseala capitala: este cel mai rau lucru pe care il poti face...

Motivul pentru care tot mai multi tineri fac infarct

Ai observat si tu care este profilul unei persoane care are toate riscurile sa faca infarct miocardic? De obicei, acesti indivizi au cateva kilograme...

Brown is the new black

De ce este maroul noul negru si cum il porti cu stil? Designerii si specialistii din lumea modei spun ca maroul- care altadata era privit...

Giorgio Armani a anulat defilarea de la Milano Fashion Week din cauza coronavirusului

Focarul de infectie al coronavirusului a luat amploare in Italia fix in perioada de desfasurare a Saptamanei Modei de la Milano. Orasul se afla...