Deteriorarea parului este un fenomen care afecteaza deopotriva atat reprezentantele sexului frumos cat si barbatii. Daca in ceea ce ii priveste pe barbati acest fenomen nu ii afecteaza foarte tare din punct de vedere psihic, nu acelasi lucru il pot spune si despre femei. Acestea isi pretuiesc foarte tare podoaba capilara motiv pentru care devin foarte stresate in momentul in care parul li se deterioreaza. Avand in vedere ca podoaba capilara defineste intr-o oarecare masura frumusetea unei femei, stresul lor este indreptatit. Pentru ca acest lucru sa nu se intample pe piata de profil exista foarte multe tratamente pentru ingrijirea parului deteriorat, ca de exemplu sampon par degradat Londa ori balsam revitalizant joico. Cu toate acestea problema nu se rezolva 100%.

De ce? Pentru ca zi de zi femeile fac anumite lucruri care combinate cu alti factori deterioreaza parul. Dintre acestea cele mai banale sunt urmatoarele:

  • Prinderea parului in coada reprezinta una din actvitatile banale pentru o femeie cu parul lung. In cazul in care aceasta activitate banala este executata gresit poate conduce la deteriorarea parului. Ce inseamna gresit? Legarea foarte strans a parului. Firul de par este foarte sensibil iar in momentul in care acesta este strans la maxim cedeaza.
  • Secretia de sebum desi e normala la un moment dat ofera parului un aspect neingrijit. Aceasta problema isi gaseste rezolvarea in spalarea parului. Acest lucru nu inseamna ca parul trebuie spalat in fiecare zi ci de 2-3 ori pe saptamana pentru ca sebumul protejeaza parul de actiunea diferitilor factori.
  • Utilizarea instrumentelor de coafat precum si a uscatorului de par reprezinta pentru unele femei rutina zilnica. Intr-adevar, ele ofera un plus de frumusete insa acest lucru nu inseamna ca utilizarea lor trebuie sa fie zilnica. Supunerea firului de par la caldura excesiva il face foarte vulnerabil motiv pentru care acesta la un moment dat se rupe.
  • Nu in ultimul rand, regimul alimentar pe care il urmezi poate avea un rol decisiv in deteriorarea parului. Acest lucru se intampla in momentul in care alimentatia ta este saraca in vitamine si proteine.

Indiferent de cauze, deteriorarea parului poate fi stopata prin tratamente pentru ingrijirea parului deteriorat.

chicco.ro