În acest weekend v-am pregătit un articol special. Este un articol în care o să aflați povestea unei femei care a încercat tot felul de meserii până când și-a dat seama că scrisul este cea ce o definește. O femeie sensibilă, sociabilă și foarte dedicată.

Ea este Alexandra Gheorghe autoarea cărți „Necunoscutul” și femeia care a ajuns la succes prin tot cea ce o reprezintă și anume scrisul.

Să o cunoaștem pe Alexandra!

1. Spune-ne câteva lucruri despre tine. De unde a pornit pasiunea pentru scris?

Prea multe lucruri nu pot să spun despre mine, decât că, ceea ce fac acum mă reprezintă pe deplin. Am încercat foarte multe meserii, am fost şi cosmeticiana şi maseusă, manager de bar, lucrător comercial, am încercat foarte multe, dar aici mă regăsesc, aici sunt fericită şi împlinită. Pasiunea pentru scris, o aveam încă de micuţa, cât şi tot ce reprezintă arta şi ce ţine de creat. Când am timp, desenez, sau îmi creez diferite tablouri, cânt (exerciţii de canto) sau dansez. Scrisul nu este o meserie după cum cred unii, dar pentru mine este. Pentru că am reuşit să îmi formez o imagine şi, astfel, primesc cereri pentru a scrie diferite descrieri pentru site-uri, restaurante, cofetarii etc. Ce pot să spun despre mine şi acest lucru mi se pare foarte important. Am reuşit să îmi găsesc fericirea, într-un lucru pe care majoritatea îl cred inutil, am reuşit să mă regăsesc iar pentru mine acest lucru devine cel mai important.

2. Cine te-a inspirat să scrii cartea „Necunoscutul”?
Chiar el, Necunoscutul. Iar apoi tot ce mă înconjoară, tot ce privesc şi tot ce am trăit şi voi trăi de acum înainte.

3. Cum ai putea să îți descrii cartea într-o propoziție? Dar într-un cuvânt?
Cartea mărturisita inimii mele şi a celor care mă împlinesc ca om şi mai apoi ca autor.
Dragoste
4. Care sunt planurile tale de viitor? Lucrezi la ceva nou?
Mereu am planuri, mereu îmi place să fac câte ceva, mereu gândesc ceva nou şi îmi doresc să excelez. Acum scriu Zâne de Nicăieri, o poveste fantasy pe care încă nu ştiu când o voi termina.

5. Mai ai alte pasiuni pe lângă scris?
Scrisul pentru mine nu este o pasiune, este pur şi simplu ceva care mă defineşte, ceva care îmi dă forţa. Restul, fericirea mea şi a celor apropiaţi, sănătatea, echilibrul, înţelegerea, inteligenta şi înţelepciunea devin întrutotul pasiunile mele.

6. Care este cartea care te-a marcat cel mau mult?
Portretul lui Dorian Gray. O poveste despre frumuseţe fără bătrâneţe. Trebuie citită, pentru că morala sa este una foarte bună.

7. Ce părere ai despre piața de carte din România? Citesc oamenii mai mult sau devin mai ignoranți?
Se citeşte, a început să se citească foarte mult, iar în ultimul timp a început să se şi scrie foarte mult, iar eu cred că mă număr printre ei, cei contemporani. Se citeşte şi ce trebuie şi, ce nu trebuie, pentru că unii, alţii, profita de această explozie a promovării, iar acolo unde turma este mare, acolo şi lupul se aruncă.

8. Ce sfaturi ai pentru o scriitoare la început de drum?
Eu nu dau sfaturi. Cel mai bine este să greşeşti singur.

9. Mai scrii undeva? Unde te mai putem găsi?
Scriu pentru mine, pentru cei care mă împlinesc ca autor, pentru cititori și pentru cei care mă iubesc, astfel completându-mi portretul de scriitoare. Blog-ul meu este  www.alexandra-gheorghe.ro

 

Un mic gând pentru cititorii http://divalife.ro/.
Cât aveţi timp, iubiţi-vă, cât nu, măcar încercaţi. Este păcat să irosiţi, singurul, frumos, rămas.

chicco.ro