Incalzirea globala si poluarea aerului sunt factori care trebuie luati in calcul, nu doar de persoanele care sufera de probleme respiratorii, ci de toata lumea. Poate parea surprinzator, insa nu doar aerul exterior poate afecta sanatatea, ci si aerul interior. In acest caz, ne referim in special la substantele chimice din produse de curatare folosite in gospodarie, lacuri si adezivi folositi pentru obiecte de mobilier, formaldehide etc. Din acest motiv, este esential ca fiecare locuinta rezidentiala sa beneficieze de o ventilatie corespunzatoare zilnic. Pe timpul verii, se impune mai ales in zonele cu temperaturi inalte, sa optati si pentru o solutie de climatizare adecvata. In continuare, vom incerca sa va explicam pe scurt de ce este este vitala calitatea aerului respirat in interior.
Nu este chiar atat de simplu sa identificam, in incaperile inchise, calitatea aerului. In primul rand, poate fi greu pentru ocupanti sa se pronunte cu privire la acest subiect. Calitatea aerului este o chestiune complexa, intrucat pot fi multiple surse de poluare. Acestea emit la randul lor o serie de agenti contaminanti aflati sub forma gazoasa. Asadar, vorbim despre diferite gaze care pot include diverse partciule in suspensie in stare solida, printre care: microbi, particule de polen, spori de mucegai si praf, pentru a enumera doar cateva. Aerul pe care il respiram are in componenta sa: azot 78%, oxigen 21%, CO2 003% si 0.97 altele. Locatarii dintr-o cladire, de exemplu, pot sa se confrunte cu unele simptome: acuza dureri de cap, inrosirea ochilor, apar iritatii ale pielii sau alte manifestari asemanatoare.

Din fericire, pentru a beneficia de cele mai bune conditii intr-un mediu interior –apartament la bloc, casa, birou sau spatiu comercial-,  pe piata sunt acum disponibile diferite solutii AC. Ultimele generatii de aparate de aer conditionat sunt dotate cu echipamente Inverter, cea mai noua tehnologie in domeniu, care ofera in plus si avantajul consumului redus de energie.

Presupunand ca v-ar interesa sa apelati la o astfel de alternativa pentru a imbunatati mediul din dormitor sau alta incapere de dimensiuni mai reduse, va prezentam beneficiile oferite de noul split de perete Midea MSMAAU-09HRFN1 unitatea interna ce dispune de un design modern ofera performante pe masura, contribuind in mod eficient la crearea unui ambient cu temperatura potrivita, cu aer curat. Datorita filtrelor avansate din dotare, numite Cold Catalyst, dumneavoastra si familia veti respira un aer lipsit de bacterii, virusi, alte microorganisme daunatoare. Tot aceste filtre servesc si la eliminarea mirosurilor neplacute, cum ar fi fumul de tigara.

In concluzie, daca doriti sa imbunatatiti calitatea aerului din interiorul locuintei personale, va recomandam sa optati pentru aparate de aer conditionat (duct-uri, casete de tavan, split-uri de perete, console, coloane) cu Inverter si care sunt prevazute cu filtre eficiente pentru curatarea aerului de impuritati. Aceste dispozitive se inlocuiesc dupa o anumita perioada sau se pot curata, urmand indicatiile producatorului. Sunt minime masuri de intretinere care va pot garanta o buna calitate a aerului. De asemenea, daca va confruntati cu problema umezelii in exces, ar fi preferabil sa folositi un dezumidificator. Noile aparate de dezumidificare a aerului Midea au o abilitate continua de drenaj si sunt disponibile pe mai multe capacitati de pilda, 10, 16 sau 20 litri/zi. In plus, sunt prevazute cu o functie de auto-protectie ingenioasa, care va semnalizeaza cand recipientul s-a umplut si trebuie golit.

chicco.ro