Infidelitatea înseamnă sfârșitul unei relații? Nu întotdeauna! Unii găsesc puterea de a trece peste această încercare dificilă în viața unui cuplu. Cum reacționăm când suntem înșelate? Dar când noi suntem cele care înșelăm? Iată câteva sfaturi.

infidelitateaEste infideliatatea o reflexie a problemelor în cuplu?
Infidelitatea nu traduce întotdeauna o problemă în sânul cuplului. Există două tipuri de infidelitate: infidelitatea care nu are absolut nicio legătură cu partenerul de viață și infidelitatea contra partenerului de viață, menită să-l facă pe acesta să reacționeze.

Cu toate acestea, infidelitatea poate chiar să salveze unele cupluri. Aceasta le permite celor doi parteneri să-și pună anumite întrebări: “Merită să continuăm?”, “Avem un viitor împreună?”, “Mai există sentimente?”

Cum putem ierta o infidelitate?
În primul rând, trebuie să admiți faptul că relația ta de iubire nu este infailibilă. Chiar dacă toată lumea susține faptul că dacă partenerul/partenera l-ar înșela asta ar însemna sfârșitul relației, ne dăm adesea seama că iubirea este mai puternică decât orice și că avem nevoie de persoana respectivă chiar dacă ne-a înșelat. Dacă suntem dispuși să ne iertăm partenerul/partenera trebuie să privim infidelitatea drept un episod nefericit, să admitem faptul că ființa umană și relația de cuplu nu sunt infailibile.

Ideea că partenerul/partenera a fost capabil/ă să te înșele este destul de greu de suportat. Nu ezita în a-i pune toate întrebările care te obsedează: De ce? Era mai frumos/oasă? Apoi, întrebarea pe care tu trebuie să ți-o pui nu este: Pot ierta ci Vreau să continui? Sunt capabilă să-l/o iubesc în ciuda acestui lucru?

Cum putem fi iertate când am înșelat?
Dar care sunt motivele care determină o femeie să înșele? Am putea enumera câteva: din răzbunare, după ce au fost la rândul lor înșelate, pentru a-și regăsi încrederea în ele, din lipsă de apreciere, din egoism sau din cauza rutinei.

După ce tu ai fost cea care ai înșelat trebuie să aștepți ca furtuna să treacă și asta poate dura destul de mult. Partenerul trădat îți va spune că are nevoie de câteva zile, săptămâni chiar pentru a asimila tot ce s-a întâmplat. Trebuie să fii trasă la răspundere pentru faptele tale dar asta nu înseamnă că trebuie să fii și chinuită o viață întreagă pentru greșeala comisă. Dacă hotărâți să vă împăcați trebuie să-i spui de la bun început că nu vei accepta să-ți aducă reproșuri tot timpul.

Trebuie să-i recâștigi încrederea
Cu răbdare, îți vei putea reconstrui în ochii partenerului imaginea de pe vremuri. Trebuie să vă împărtășiți sentimentele, fie că sunt de furie sau de dezamăgire. Ce mai aveți de pierdut? Aveți toate șansele să vă înțelegeți faptele și reacțiile. De ce s-a întâmplat un astfel de lucru? Cine este vinovat? Ce se poate schimba? Unde descoperiți puncte slabe, trebuie să faceți schimbările care se impun. Schimbarea îi revine în proporție de 80% partenerului infidel. Dar și celălalt partener trebuie să contribuie la refacerea relației, ambii trebuie să-și aducă într-un fel sau altul contribuția. De asemenea, întreținerea relației refăcute este extrem de importantă. Nu lăsați ca trecerea timpului să vă strice relația.

chicco.ro