pasiuneaToți avem în anturajul nostru un exemplu de cuplu care a știut să înfrunte toate greutățile cauzate de trecerea timpului, a știut să învingă rutina și care continuă să aibă o viață sexuală înfloritoare după ani de zile de viață comună. Care este secretul unui astfel de cuplu, cum putem face să dureze pasiunea într-un cuplu?

Continuă să-l seduci zilnic
Pentru un cuplu de lungă durată este extrem de ușor sa cadă în capcana rutinei. Încetul cu încetul, avem tendința să ne neglijăm partenerul, să ne neglijăm pe noi, să nu ne mai machiem, să nu mai mergem atât de des la coafor…totuși este primordial să intreții jocul seducției în ciuda trecerii anilor. Prima condiție pe care trebuie s-o respecți pentru a-ți seduce partenerul este să te iubești pe tine insuți/insăți. Cu cât vei avea mai multă încredere în propriile tale forțe, cu atât mai ușor iți va fi să-ți pui în evidență atuurile și farmecul.

Păstrează o anumită libertate
Cea mai bună modalitate de a nu cădea în capcana rutinei este fără îndoială să ai grijă să păstrezi o anumită independență chiar dacă acest lucru ți se pare complicat din moment ce locuiți sub același acoperiș. Există o mulțime de activități care ție iți plac dar partenerului nu. Profită de acestea pentru a le face singură, fără partener, să rezervi momente doar pentru tine care-ți vor întări personalitatea și-ți vor permite să păstrezi o anumită notă de mister. Evită să-ți cari partenerul după tine în magazine dacă vrei să cumperi lenjerie intimă în special. Este preferabil să-l surprinzi cu alegerile făcute, lăsându-l să-și dea cu părerea dacă ai făcut sau nu o alegere potrivită.

Cum poți scăpa de rutină
Rutina se instalează în absolut toate cuplurile, fie că vrem, fie că nu. Cauza principală a rutinei este lipsa intimității. Este posibil să scapi de această rutină, păstrându-ți spiritul deschis și creativ și făcând desigur unele eforturi. Ideal este să incluzi în acest context momente de surpriză sau experiențe mai inedite. Orice barbat își dorește, măcar o dată în viață, ca partenera lui să dea frâu liber imaginației și să se comporte puțin mai altfel în pat.

Fă o listă cu zece dorințe care să cuprindă lucrurile pe care ți-ar plăcea să le faceți împreună. Cele asupra cărora ați căzut de comun acord le notați pe niște bilețele separat, le împăturați frumos și, în fiecare săptămână, extrageți câte unul și desigur le puneți în practică.

Trebuie să ții cont de calitatea, nu de cantitatea raporturilor intime. Nu trebuie să ții cont de câte ori faceți dragoste într-o săptămână. Calitatea intimității este cea care contează, nu cât de des faceți dragoste. Relația intimă trebuie reinventată în permanență, să explorați noi modalități de exprimare a iubirii voastre. În timpul actului amoros, acordă-i atenție partenerului. Învață, dacă nu ai învățat până acum ce-i place, ce nu-i place, care-i sunt punctele sensibile, unde-i place să fie atins/ă. Ori de câte ori vă vedeți păstrează-ți bucuria descoperirii pentru că, oricât de bine v-ați cunoaște, întotdeauna este ceva nou de descoperit la persoana iubită.

chicco.ro