crema de noapteVrei să completezi beneficiile conferite de crema de zi printr-o cremă de noapte potrivită? Auzi adesea vorbindu-se de cremă de noapte hidratantă, calmantă, cu efect de lifting…cum o poți alege pe cea mai potrivită pentru tine? Care este rolul cremei de noapte? Este aceasta indispensabilă? Găsești răspunsurile la toate aceste întrebări în rândurile de mai jos.

Crema de noapte este cu adevărat necesară
Trebuie să știi că o cremă de noapte nu are aceleași proprietăți, nici aceleași efecte ca și crema de zi. Crema de zi este, înainte de toate, destinată hidratării și protejării pielii împotriva agresiunilor exterioare precum poluarea, soarele, frigul. Crema de noapte are drept misiune repararea celulelor pielii și repararea micilor imperfecțiuni ale pielii. Crema de noapte devine necesară, obligatorie chiar după vârsta de 30 de ani. Crema de noapte hidratează tenul în timpul somnului. Este dovedit științific faptul că pielea este mult mai receptivă la acest tip de îngrijire pe timp de noapte, când organismul este relaxat total.

Pentru a-ți alege cât mai bine crema de noapte trebuie, în primul rând să-ți cunoști tipul de ten: uscat, gras sau mixt. Dacă tenul tău este uscat, optează pentru o cremă de noapte pe bază de ovăz sau alge și evită loțiunile pentru față deoarece tenul tău nu e suficient de hidratat. De asemenea unui ten uscat i se potrivesc și cremele de noapte pe bază de acid linoleic, glicerină sau ulei mineral.  Cele cu un ten mixt spre gras ar trebui să opteze pentru o cremă pe bază de oxid de zinc, o cremă matifiantă care să ajute la reglarea excesului de sebum și să evite produsele care conțin uleiuri naturale deoarece provoacă acnee. Cele care au un ten sensibil au nevoie de o cremă de noapte ușoară, o cremă care să conțină ingrediente naturale precum ceai verde sau Vitamina C. Atenție, tipul tău de ten evoluează cu timpul și în funcție de unele criterii precum climatul, stresul și vârsta.

Diferitele tipuri de creme de noapte
Punctul comun al cremelor de noapte este faptul că hidratează pielea în profunzime. Deci merg mai departe decât o cremă de zi. Cremele de zi sunt destinate în special reconstituirii filmului hidrolipidic al pielii. Cremele de noapte conțin acid hialuronic, au o acțiune anti-age, unele au efect de lifting, altele de fermitate. Cu alte cuvinte, crema de zi și crema de noapte sunt două produse complet diferite.

 

Beneficiile cremei de noapte 

  • Repară și hidratează pielea. Acesta sunt din ce în ce mai performante, conțin substanțe nutritive și substanțe anti-aging precum Vitamina E, retinol;
  • Întăresc bariera de protecție a pielii, regenerează celulele și produc noi celule sănătoase;
  • Cremele de noapte sunt mai grase, mai consistente. Trebuie să folosești cremă de noapte deoarece pielea ta va absorbi mult mai repede nutrienții;
  • Cremele de noapte conțin mult mai multe vitamine decât cremele de zi;

Crema de zi și crema de noapte ar fi bine să fie de la același producător. Produsele sunt create special pentru a lucra împreună, pentru a da cele mai bune rezultate. 

chicco.ro