Anvelopele sunt o componenta importanta a oricarui autoturism, prin urmare starea lor afecteaza siguranta si calitatea condusului. Este important mereu sa rulati cu anvelope noi, in stare de rulare buna si sa le schimbati atunci cand gradul de uzura este prea ridicat. Ramane intrebarea insa, ce dimensiune de anvelopa este potrivita pentru masina mea?

Fiecare autoturism poate rula in siguranta si poate oferi o performanta ridicat cu o gama variata de dimensiuni de anvelope auto. Producatorul masinii ofera o lista de dimensiuni cu care masina poate fi condusa fara nicio problema. Acestea se regasesc pe abtibild lipit pe interiorul portierei de la pasager, pe capacul de la rezervor sau in interiorul torpedoului.

Acele dimensiuni de anvelope auto nu sunt insa mereu trecuta in cartea masinii. Legislatia auto sitpuleaza in prezent ca o masina poate circula doar cu dimensiunile de cauciucuri omologate de catre RAR. Registrul auto roman omologheaza dimensiunile cu care masina poate circula si le trece in cartea masinii. Mai apoi fiecare sofer trebuie sa respecte acest indicatii si sa monteze doar anvelope din acea gama.

Care sunt cele mai comune dimensiune de anvelope vara folosite de catre soferii romani. Noi raspundem la aceasta intrebare, dupa ce am facut un studiu bazat pe un esantion de soferi romani care circula un minim de 15 mii de km anual si au cel putin 2 intrari in service anual.

Cele mai populare anvelope sunt:

Va recomandam sa montati doar anvelope in stare buna pe masina, pentru ca ele pot afecta puternic siguranta si performanta masinii. Nu conduceti masina cu anvelope in stare precara sau cu galme sau deformari puternice. Legislatia auto in vigoare stipuleaza ca orice anvelopa sub limita de 1.6mm trebuie sa fie schimbata cu alta noua, putand risca amenzi daca sunteti depistati circuland cu anvelope uzate sub limita legala.

chicco.ro