Fara indoiala ca exista ceasuri barbati care vindeca, mai ales cand sunt oferite cu infuzie de iubire. Copilul isi vizita tatal bolnav la spital si nu plangea in fata acestuia, dar era tare ingrijorat cand il vedea cu perfuzia in maini si cu fata atat de palida intre bandajele care-i acopereau mare parte din trup . Avusese un accident grav si nu se putea ridica din pat, desi cel mic si-a luat masinuta cu telecomanda la el sa se joace impreuna.

Pe drumul intoarcerii acasa, el a intrebat-o pe mama de zece ori:

-Mami, care ste cel mai mare magazin de ceasuri de mana din tara?

I-a raspuns prompt ca este Ceasmania si nu stia ce sens are intrebarea lui, cand tatal lui se zbate inca intre viata si moarte. Of, dar trebuia sa inteleaga sistemul sau de gandire! Copiii nu au notiunea nenorocirii pana nu se confrunta cu ea si poate ca este cel mai bine asa!

-Trebuie sa-i cumpar neaparat din economiile mele tatei un ceas de mana de la ei! Cineva trebuie sa-l tina de mana zi si noapte si sa-i demonstreze cat de mult il iubim, spuse convins.

“Bani de ceas de mana avea ea? Drumurile la spital abia incepusera, pentru tratament si operatii se imprumutasera…”

-Sparg pusculita, mama, te rog, ajuta-ma sa-i comand unul, spuse copilul cu infinita iubire in glas!

Ea si-a dat seama ca trebuie sa incurajeze atentia lui pentru cei dragi si a plasat comanda. Sperau sa vina pana la urmatoarea vizita. Au primit ceasul intr-o cutie de cadouri, cu certificate de garantie. Era asa de frumos, incat emana iubire prin toate componentele sale, era o bijuterie a dragostei.

Cand au intrat in salon, starea tatalui se inrautatise si desi nu mai vorbea, baiatul s-a incapatanat sa-i puna ceasul la mana. Mai tarziu, barbatul care s-a intors din morti si nu s-a mai despartit de ceasul sau salvator a declarat ziaristilor:

-Alunecam incet printr-un tunel de lumina. Ma simteam usor si nu intelegeam de ce fiindca imi veneau in minte clisee de pe patul de spital. Apoi baiatul meu mi-a pus ceasul la mana si am simtit cumdarul sau ma tine strans langa cei dragi. Cum nu puteam inainta prin necunoscut, m-am intors la familia mea. Am aflat tarziu ca acel ceas care m-a intors din moarte fusese cumparat cu ultimii bani din pusculita copilului meu, de aceea tin la el ca la ochii din cap!

chicco.ro