Pasionatii de ceasuri dar si purtatorii ocazionali cunosc destul de bine ce diferentiaza un ceas quartz de unul mecanic. Insa poate ca nu stiu ce varianta se potriveste mai bine stilului lor si exigentelor pe care le au de la un asemenea dispozitiv. Asadar, care sunt mai potrivite – ceasuri barbatesti quartz sau ceasuri barbati mecanice?

Atunci cand oamenii se gandesc la ceasurile mecanice, isi amintesc automat de ceasurile bunicilor, care necesitau o foarte mare atentie, precum si interventie zilnica din partea utilizatorului, si anume rotirea cheitei pentru a tine ceasul in miscare. Traditia, prestigiul si performantele ceasurilor quartz sunt numai cateva din caracteristicile pe baza carora se face alegerea in ziua de astazi. Pe de alta parte, ceasurile mecanice se numara printre cele mai vechi modele, care pot fi curatate si intretinute la specialisti in acest domeniu, la ceasornicariile din oras.

Pe de alta parte, ceasurile automatice nu mai au nevoie de acea intoarcere manuala, pentru ca au energia necesara pentru a arata in permanenta ora, minutul si secunda, chiar si data exacta, din bateriile folosite si prin simpla miscare a mainii. Primul ceas automatic a fost inventat in anul 1777 si a fost inceputul unei epoci frumoase pentru iubitorii de ceasuri. Aceleasi lucruri sunt valabile si la modelele de ceasuri dama  mecanice sau automatice. Ceasul quartz este inventat de japonezi si a revolutionat la momentul respectiv piata, fiind mult mai ieftin decat cele macanice sau automatice. Ceasurile de acet gen au o abatere de maxim 20 de secunde pe luna, in vreme ce ceasurile mecanice au aceeasi abatere insa in decurs de o zi.

Ceasurile de dama sau barbatesti se aleg numai dupa o atenta parcurgere a informatiilor despre fiecare model in parte, pentru ca oamenii trebuie sa stie pe ce dau banii si ce vor purta la mana o perioada indelungata. Ambele modele se bucura de o mare apreciere pe piata in randul cumparatorilor, indiferent de buget, statutul social, stilul vestimentar sau alte criterii de departajare.

chicco.ro