thumb_364_2Datorita faptului ca infloreste odata cu venirea primaverii frezia este una dintre cele mai apreciate flori indiferent de anotimpul in care aceasta infloreste. Printre altele aceasta apreciere se datoreaza si faptului ca frezia este folosita cu succes si in industria producatoare de parfumuri deoarece aceasta floare emana un parfum inconfundabil si indragit de milioane de oameni. Datorita acestui parfum dar si datorita aspectului frezia este una dintre cele mai comune flori de ghiveci si de gradina. Avand in vedere acest lucru in continuarea acestui articol vreau sa prezint cele mai importante lucruri pe care o persoana iubitoare de frezie trebuie sa le stie inainte de a achizitiona un ghiveci cu frezie ori de a o planta in propria gradina.

In primul rand trebuie stiut faptul ca frezia se gaseste sub diverse culori. In functie de acest criteriu, se gasesc urmatoarele tipuri de frezii:

  • Frezie galbena;
  • Frezie mov;
  • Frezie rosie;
  • Frezie alba;

Dintre aceste tipuri de frezie, ce-a mai populara este frezia alba, acest lucru datorandu-se si mesajului pe care acest tip de frezie il ofera. In cazul in care nu stiai, despre frezia alba se spune ca simbolizeaza puritatea, gingasia dar si eleganta. De asemenea dintre toate tipurile de frezie existente in momentul de fata pe piata ce-a alba emana cel mai puternic parfum, acesta fiind un alt motiv pentru care acest tip de frezie este cel mai popular.thumb_70_2

Desi la prima vedere frezia este o floare pretentioasa, adevarul este cu totul opus ceea ce constitue un alt motiv pentru care aceasta floare este atat de iubita de catre noi. Cu toate ca nu are nevoie de o ingrijire deosebita exista anumite lucruri de care trebuie tinut cont in procesul de ingrijire al freziei. Dintre acestea cele mai importante sunt urmatoarele:thumb_215_2

  • Chiar daca frezia nu iubeste caldura in exces, pentru a se putea dezvolta armonios are nevoie de cat mai mult soare motiv pentru care se recomanda plantarea acestei flori intr-o zona in care razele soarelui bat o perioada cat mai lunga de timp. Pentru ca este o floare care creste destul de mare, plantarea acestora intr-o zona in care vantul nu este intens precum si instalarea de tije de sustinere reprezinta alte doua criterii de care trebuie tinut cont.
  • Nu in ultimul rand udarea freziei este un alt aspect foarte important ce trebuie avut in vedere deoarece acesta deterioreaza floarea atunci cand este executat gresit acest procedeu. Ce inseamna gresit? Udarea in exces a plantei.

Pentru ca ingrijirea unei frezii nu este deloc complicata dupa cum bine reiese si din cadrul acestui articol recomand in finalul acestui articol achizitionarea de buchete de frezii prin intermediul celor de la buchete.ro.

 

chicco.ro