Vizitand Centrul Pompidou din Metz, ca turist, am ramas uluit in fata cladirii cu acoperis care imita forma unei palarii chinezesti. Formele neregulate sunt mai putin frecvente in proiectele de resedinte personale, dar pentru ca unii le prefera datorita aerului modern pe care il afiseaza, vor vorbi in continuare despre ele.

Arhitectul raspunzator cu proiectarea Centrului Pompidou, Singeru Ban, povestea intr-un interviu luat de o revista de arhitectura straina, ca proiectul a fost o adevarata provocare. In primul rand, acoperisul are o geometrie neregulata, care se modeleaza in curbe care se intind deasupra galeriilor expozitionale. Design-ul permite deschiderea mare. In general, riscurile crearii unor astfel de structuri neregulate sunt asociate cu rezistenta la vanturi extreme si zapezi abundente, temperaturi extreme negative, alti factori meteo.

Este indubitabil ca rolul acoperisului nu este doar functional, ci si estetic, fiind important pentru a crea casa de vis. In plus, un acoperis curbat poate conferi o nota de personalitate oricarei constructii moderne, indiferent de destinatia sa.
In general, acoperisurile curbate au ca efect maximizarea spatiului interior de locuit. Indiferent ce tip de acoperis alegeti, trebuie sa cautati cele mai bune produse, accesorii si materiale de calitate. In ceea ce priveste termoizolatia, va recomandam sa utilizati membrane anti-condens . O idee inspirata, daca v-ati creat un acoperis de forma neregulata si aveti pod circulabil, este sa montati ferestre de mansarda pentru a permite unei cantitati mai mari de lumina naturala sa patrunda in interior. Modernitatea structurii va fi astfel una desavarsita!

 

chicco.ro