5 obiceiuri simple care te vor face mai fericita

Multe dintre femei se axeaza foarte mult pe cariera lor, pe familie, pe sanatate, dar cate dintre noi chiar fac eforturi pentru a fi fericite?

Stiai ca pentru a fi fericita e nevoie sa iti implementezi si cateva obiceiuri zilnice? In caz ca simti nevoia de ajutor in acest domeniu, am ales cateva obiceiuri simple care sigur te vor face mai fericita.

1. Tine un jurnal de multumire

E foarte important sa observi lucrurile bune care se intampla in viata ta si sa fii recunoscatoare pentru toate oportunitatile de care ai parte zilnic. Este abilitatea noastra de a observa aceste lucruri. In momentele in care te simti trista sau abatuta si poate ca simti ca nu mai ai motivatie, acest jurnal te poate ajuta foarte mult. Incepe sa scrii 5 motive care te-au multumit in fiecare zi. Nu trebuie sa fie neaparat ceva iesit din comun sau foarte maret. Poti sa fii recunoscatoare pentru o plimbare relaxanta pe care ai avut-o dupa o zi de munca, o intalnire distractiva cu prietenii sau chiar pentru faptul ca esti sanatoasa.

2. Vizualizeaza-ti obiectivele

Daca iti vizualizezi obiectivele te ajuta sa le intelegi mai bine, iti poate oferi motivatia sa muncesti mai mult si cel mai important sa te bucuri de proces.

La sfarsitul unei zile, fericirea este despre micile lucruri din viata, nu despre marile realizari.

3. Traieste momentul

Majoritatea oamenilor sunt mai mereu preocupati analizandu-si trecutul sau ingrijorandu-se pentru viitor. Dar oare cum ar fi daca ne-am relaxa un pic si ne-am bucura de prezent?

4. Iarta-te pe tine si pe ceilalti din trecutul tau

A te invinovati constant pe tine sau pe ceilalti pentru clipe din trecut este cel mai distructiv sentiment pe care il poti avea.

In momentele in care ii invinovatesti pe ceilalti pentru ceva, pui toata responsabilitatea pe umerii lor, iar tu nu mai poti simti controlul in viata ta.

Te inteleg complet, poate uneori chiar ai motive sa faci asta. Si poate ca prezentul nu e cum iti doresti din cauza unor momente din trecut. Dar stii ce? Trecutul nu il mai poti schimba, asa ca hai mai bine sa stapanim prezentul si viitorul.

5. Spune cat mai multe afirmatii

Afirmatiile reprezinta o situatie sau un tel indeplinit. Ele sunt, de fapt, declaratii ce ne ajuta sa fim pozitivi in legatura cu viata noastra. Odata ce incepem sa le citim si spunem constant, mintea noastra se va concentra pe lucrurile pozitive.

Te poate ajuta si daca iti setezi ca fotografie de fundal pe telefon sau laptop o poza cu afirmatii pozitive, iar acestea, din moment ce le vei vedea asa de des, iti vor intra in subconstient si iti vor schimba mentalitatea intr-una plina de optimism.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOUTĂTI

Mama si fiica care au creat primul vaccin pentru alzheimer

Alzheimerul este una dintre cele mai grele boli cu care o persoana se poate confrunta. Aceasta pe langa faptul ca fura amintirile si personalitatea...

Avocado-fructul creat special pentru metabolismul feminin

Fructul de avocado are aceeasi forma pe care o are uterul. De asemenea, studiile au aratat ca un consum regulat de avocado, previne cancerul...

Cine este umoristul care si-a schimbat numele in Hugo Boss

Un umorist si-a schimbat legal numele in Hugo Boss, ca protest la adresa celebrei case de moda. El a facut pe contul sau de...

Bolile cauzate de deficienta vitaminei B12

Poate ca nu ai auzit foarte multe despre vitamina B12, insa este una dintre vitaminele ce au un rol foarte important in organismul tau. Vitamina...

Prima fotografie cu bebelusul Ginei Chirila si al lui Bogdan Vladau

Bogdan Vladau si Gina Chirila au anuntat ca anul acesta vor deveni parintii unei fetite. Gina a facut public anuntul cand ajunsese in a...