Datorită nenumăratelor eforturi de a căştiga drepturile femeii, astăzi, ajungem să cunoaştem adevărate doamne ce reuşesc să facă faţă cu brio atât pe plan familial, cât şi în domeniul afecerilor. Probabil te întrebi cum au reuşit, ori pui totul pe seamă norocului. Lucrurilenu stau în această manieră, de aceea, iată câteva caracteristici ale unei femei de invidiat:

1. Curiozitatea. De ce curiozitatea? ei bine, deoarece dorinţa de a cunoşte îţi poate aduce diverse avantaje. Ce ai de pierdut dacă în cadrul unui curs nu înţelegi o noţiune anume, iar curiozitatea ta vrea să vadă cum funcţionează lucrurile? Nimic. În schimb, informaţia rămâne, iar în timp va fi folosită cu siguranţă în avantajul tău.

Aşa vei reuşi să să inspiri oamenilor din jur, faptul că eşti interesată astfel potenţialul tău creşte în ochii celorlalţi. Trebuie să stăpâneşti informaţia la nivel profesionist în orice domeniu. Poţi face asta folosindu-te de cărţi, internet ori persoane aflate în cunoştinţă de cauză.

2.Descoperă-ţi calităţile şi foloseşte-te de ele de fiecare dată când ai ocazia. Probabil ai fost deseori complimentată şi cineva sigur ţi-a observat câteva calităţi ale personalităţii tale. Îmbunătăţeşte-ţi de exemplu latura comunicativă prin a discuta deschis cu diferite persoane. Acest lucru îţi va crea în timp abilitatea de a avea ceva de spus în faţă oricui şi este nevoie să te faci înţeleasă.

3.Fii determinată! Fii gata să întâmpini diferite situaţii delicate, să nu uităm că trăim într-o lume a misoginilor. Pe lângă asta, vei fii pusă în faţa faptului împlinit când va trebuit să dai tot ce este mai bun. Recapătă-ţi puterea în orice context şi nu uita niciodată de ce eşti capabilă. Tratează momentele limită cu seriozitate, raţionament şi ia decizii cât mai corecte. Nu ce ceda la prima adiere de vânt.

4. Fii hotărâtă. Impune-ţi punctul de vedere, părerea şi nu menaja pe nimeni. Caută întodeauna să lucrezi cu oameni profesionişti şi comportă-te ca o profesionistă! Atitudinea face diferenţa. Fii o femeie cu o putere de deciez puternică, fără compromisuri dăunătoare.

5. Câştigă-ţi independenţa. Poate ai auzit de multe ori cum bărbaţii aspiră la femei independente. Dezvoltă-ţi capacitatea de a face faţă oricărei situaţii. Va fi nevoie să te străduieşti, fiind femeie, vei suferii, vei simţi că cedezi. În aceste clipe, evită să-ţi găseşti alinarea în vicii sau persoane faţă de care te simţi dependentă din punct de vedere emoţional ori financiar. Acceptă ajutorul,dar priveşte egoist, la final mulţumind cu eleganţă. Începe de acum să adopţi atitudinea unei femei dorite, a unei femei independente. Câştigă-ţi prestanţa, banii, reputaţia pe propriile puteri. Uşor nu o să fie, dar rezultatul o să-ţi asigure o viaţă decentă şi încredere în sine.

Sursa: www.thewomen.ro

chicco.ro