– piureul iese mai alb și mai pufos când laptele este fierbinte. În plus, va fi mult mai gustos,
dacă adaugi una-două foi de dafin și un cățel de usturoi
– legumele își vor păstra culoarea, dacă adaugi un pic de oțet în apa de fierbere și dacă pui
sarea doar la sfârșit
– oul este mai ușor de curățat dacă, în apa în care fierbe, adaugi câteva picături de oțet
– merele nu se înnegresc după ce sunt curățate, dacă sunt stropite cu lămâie
– peste friptura la cuptor, dacă torni un pic de bere, carnea va prinde o crustă crocantă
– orezul rămâne întreg și alb, dacă pui în apa de fiert o felie de lămâie
– dacă, în timpul fierberii supei, lichidul scade foarte mult, completează cu apă caldă, nu cu
apă rece. Apa rece tulbură supa și încetinește procesul de fierbere
– carnea pe care dorești să o pregătești la cuptor devine mai fragedă, dacă torni peste ea puțin
coniac
– dacă ai pus prea mult alcool în punch, adaugă în compoziție un castravete curățat de coajă și
tăiat în felii mai groase, pe care scoate-l după aproximativ 1-2 ore
– măslinele păstrate la frigider vor avea un gust mai bun dacă pui în mijlocul lor o felie de
lămâie
– ca să nu se înnegrească în timp ce se curăță, ciupercile se pun într-o cratiță cu apă rece, puțin
sărată. În apă se adaugă și un pic de oțet.
– puiul cu smântănă devine mai gustos, dacă în sosul de smântână adaugi puțin bulion
– în jumătate din cantitatea de orez fiert pentru pilaf se pun un vârf de cuțit de șofran, apoi se
amestecă ambele porții de orez
– pentru ca ceapa să-și păstreze vitaminele în sosuri, se recomandă ca aceasta să nu fie prăjită,
ci fiartă în apă foarte puțină și trecută apoi prin sită