Din experiența gospodinelor
Păstrează cojile de lămâie și, după ce s-au uscat, pune-le două ore în apă și freacă cu ele platoul de
Jena, în care aduci la masă un preparat cu pește (plachie, prăjit, fript, rasol). Gustul preparatului va
fi deosebit de plăcut, va avea o savoare excelentă.
Când pregătești o salată de fructe, fie ele chiar din conservă, pune fructele în castron și, în siropul
de zahăr, stoarce zeama de la o lămâie. Toarnă siropul peste fructe cu cinci minute de a servi salata.
Peste friptura la cuptor dacă torni un pic de bere, carnea va face o crustă foarte gustoasă.
Dacă adaugi în salata de vinete una-două linguri cu smântână, îi va da o culoare frumoasă și un gust
excelent.
Cartofii nu se pun la fiert în apă rece, ci în apă fierbinte sau la aburi, deoarece în prezența aerului,
vitamina C se distruge mai ușor.
Ficatul devine mult mai gustos dacă, înainte de a-l prăji, îl ții două-trei ore în lapte.
Prăjitura nu se fărâmițează când o scoți din cuptor, dacă o lași să se răcească înfășurată într-un
prosop umed.