Când nu ai toate ingredientele, găsește înlocuitori
Gelatina foi se poate înlocui cu amidon de porumb (o lingură cu vârf la 100 g de aluat). Amidonul
poate fi folosit și la îngroșarea unor preparate precum budinca și panna cotta.
Praful de copt se poate înlocui cu bicarbonat de sodiu (1/2 linguriță înlocuiește 5 g de praf de copt)
sau albușuri bătute spumă tare (2-3 albușuri înlocuiesc un plic de praf de copt)
Pandișpanul se poate înlocui cu biscuiți însiropați cu suc de fructe.
Cum păstrezi untul proaspăt mai mult timp
Dacă untul a râncezit și ai nevoie de el pentru prăjituri, spală-l cu soluție dintr-o linguriță de
bicarbonat de sodiu la 2 pahare de apă. Clătește-l de două, trei ori cu apă rece și presară un praf de
sare, dacă ai nevoie de el mai târziu.
Acoperă bucata de unt îngălbenit cu felii de morcov tăiat pe lungime.
Păstrează-l astfel la frigider și își va recăpăta prospețimea în două ore.
Dicționar
Uleiul de măsline, presat la rece, este ideal pentru salate. Poate fi folosit și în tratamente cosmetice.
Uleiul obținut din germeni de porumb conține vitamina E și este dietetic. Este recomandat inclusiv
diabeticilor.