051092w-flourless-chocolate-nut-cake

Dacă vrei să te răsfeți puțin cu ceva dulce trebuie să încerci o retea pentru o delicioasa prajitura cu ciocolata si migdale.

Ingrediente

Pentru aluat – 75 g unt, 75 g ciocolată de menaj, 5 ouă, 125 g zahăr tos, 75 g făină, 1/ pliculeț praf
de copt, 125 g migdale, 1 esență de rom

Pentru decor – 3 linguri de migdale feliate, 150 g ciocolotă cu lapte, 20 g unt, 40 g așchii de
ciocolată.

 Cum se prepară

1. Se topește untul cu ciocolata pe baie de aburi, apoi se lasă să se răcească puțin. Se bat ouăle
bine cu zahărul și se adaugă treptat amestecul de ciocolată și unt. Se încorporează făina
cernută cu praful de copt, esența de rom și migdalele decojite.

2. Se unge o tavă mai îngustă cu făină. Se toarnă compoziția și se introduce tava în cuptorul
preîncălzit pentru 35-40 de minute. Se lasă să se răcească.

3. Se usucă migdalele tăiate felii într-o tigaie, iar ciocolata cu lapte se topește cu untul pe baie
de aburi. Se glazurează tortul cu ciocolată și se decorează cu migdale feliate și așchii de
ciocolată. Se lasă la rece până se întărește ciocolata