Ingrediente: – un kg zahăr, 3 pahare apă, 1,250 kg kiwi, o lămâie, scorțișoară, un baton vanilie.

Mod de preparare:
1.Se pun apa și zahărul la fiert, la foc mic, până se topește zahărul. Se ia spuma care se formează și
se fierbe până se leagă siropul bine.
2.Fructele se spală, se curăță de coajă și se taie felii subțiri.
3.Când siropul este bine legat, se dă vasul deoparte de pe foc și se pun fructele. Se lasă timp de 10
minute.
4.Se pune vasul pe foc iute să fiarbă supraveghind permanent dulceața. Se adaugă lămâia tăiată felii
subțiri și scorțișoara. Se ia spuma care se formează.
5.Când dulceața este gata, se ia vasul de pe foc, se scot feliile de lămâie, deoarece amărăsc dulceața,
și se acoperă cu un șervet udat cu apă rece și bine stors.
6.După ce dulceața s-a răcit, se pune în borcane. Deasupra se adaugă batonul de vanilie.