Combinațiile istețe de ceaiuri te pot ajuta să slăbești. Pune în balanță și faptul că sunt foarte gustoase și le vei adopta cu plăcere.
Vremea rece te îndeamnă să faci rezerve ca să nu-ți fie frig, așa că mănânci preparate mai bogate în grăsimi, proteine și în glucide. Și asta se va vedea în doar câteva săptămâni pe…cântar. Ceaiurile de iarnă, cu plante și fructe, cu proprietățile lor sănătoase, te vor ajuta să scapi de câteva kilograme în două săptămâni.

Ceaiul de urzică și ananas…
…elimină apa. Urzica și ananasul se combină foarte bine, pentru că amândouă au aceleași efecte
asupra siluetei. Cel mai important este efectul lor diuretic, prin care se elimină apa din țesutul
adipos, așa că poți înlocui orice gustare cu un ceai exotic. Prepari un ceai obișnuit din urzică, în care
adaugi 30 ml suc proaspăt de ananas.
Pont! Ananasul și urzica au proprietăți antiinflamatoare, de aceea un ceai călduț îți va ameliora durerea în gât sau cea reumatică.

Ceaiul verde cu coacăze negre…
…stimulează digestia. Coacăzele negre sunt recunoscute pentru conținutul bogat în vitamina C și în
alte substanțe active care stimulează digestia leneșă, reglează tranzitul intestinal și detoxifică
organismul. Ceaiul verde este un alt aliat al siluetei tale, deoarece arde grăsimile, diminuează pofta
de mâncare și împiedică metabolizarea zahărului și transformarea lui în țesut adipos.
Combinate, cele două ingrediente formează un cuplu de temut pentru orice strop de grăsime. Ceaiul
se prepară din coacăze uscate și din frunze de ceai verde, fără zahăr.
Pont! Conținutul mare de vitamina C te ajută să faci față tuturor virusurilor și bacteriilor de sezon.
În plus, dacă ai o infecție respiratorie, acest ceai te va ajuta să te vindeci.
Ceaiul de ghimbir cu măr topește grăsimile

Ghimbirul și mărul stimulează circulația sângelui și metabolismul. Căldura face ca substanțele
active din ambele ingrediente să ajungă mai repede în organism și să declanșeze atacul asupra
grăsimilor.
Pont! Acest ceai îți este indicat și când ai febră, când te simți obosită sau îți este greață.
Info! Fructele adăugate în aceste ceaiuri au un conținut ridicat de vitaminele A, C și E și complexul
de vitamine B, care previn avitaminozele. Ceaiurile caldă și o alimentație echilibrată țin
kilogramele sub control.

Ceaiurile de cătină cu vanilie…
…inhibă foamea. Fructele de cătină sunt celebre pentru cantitatea mare de vitamine pe care o conțin,
dar puțini știu că ele inhibă foamea și stimulează metabolismul leneș. În schimb, vanilia inhibă
pofta de dulciuri și îți dă senzația de sațietate. Gustul parfumat și dulce al vaniliei face corpul să
elibereze mai multă serotonină, cunoscută și ca hormonul fericirii. Cum îl prepari? Adaugi în apă
clocotită câteva fructe uscate și un sfert de baton de vanilie. Zahărul vanilat sau esența de vanilie nu
au proprietățile nutritive ale batonului, așa că e mai bine să nu le folosești ca înlocuitor.
Pont! Când ești într-o perioadă de convalescență, te pui rapid pe picioare cu acest ceai revigorant și
delicios.

Ceaiul de portocale cu scorțișoară…
…ține glicemia sub control. Îți miroase deja a iarnă când te gândești la portocale și scorțișoară.
Portocalele elimină excesul de apă din țesutul adipos și-ți stimulează digestia. Scorțișoara reglează
nivelul zahărului din sânge și activitatea pancreasului. Combinate, cele două ingrediente te
împiedică să ronțăi tot timpul, dându-ți senzația de sațietate. Adaugi în apă clocotită 3-4 felii de
portocală, cu tot cu coajă. La final, presari puțină scorțișoară.
Pont! Acest ceai are efect antiseptic și analgezic atunci când ai bronșită.