Luni – Pizza cu cașcaval
Ingrediente – un ou, 25 g drojdie, sare, 50 ml ulei, 350 g făine, 150 ml lapte, 150 ml apă minerală,
5-6 roșii, 100 g pastă de roșii, un ardei verde sau roșu, 200 g cașcaval, 200 g mozzarella, 100 g
ciuperci
1.Se pune făina într-un bol, se face un gol la mijloc în care se pun oul, drojdia, laptele călduț, puțină
sare, apa minerală și uleiul și se frământă bine până se obține o cocă potrivit de moale.
2.Aluatul se acoperă cu un prosop și se lasă lângă o sursă de căldură. Între timp se aprinde cuptorul.
3.Cașcavalul și mozzarella se taie cubulețe, ciupercile se curăță, se spală bine și se taie rondele, iar
roșiile și ardeiul la fel, și se lasă la rece.
4.După ce a crescut aluatul, se unge forma cu ulei, se ia o bucată de aluat și se întinde în tavă, iar
marginile se presează cu degetele. Se întinde pasta de roșii pe toată suprafața și apoi se pun
ingredientele și se dă la cuptor. E gata când aluatul s-a rumenit pe margini
Porții – 8 Preparare – 40 min Coacere – 40 min

Marți – Ruladă de curcan cu sparanghel
Ingrediente – un kg piept de curcan dezosat, un mănunchi sparanghel, 250 g morcovi, 200 g telemea
de vacă, 3-4 ouă, sare, piper, o linguriță pesmet alb, 50 ml ulei de măsline, 30 g susan, o cană vin
alb dulce
1.Pieptul de curcan se bate cu ciocanul de șnițele și se întinde cât se poate de bine. Se unge cu ulei,
se dă cu sare și piper, apoi se rulează și se lasă la rece.
2.Se spală sparanghelul, morcovii se curăță, se leagă în mănunchiuri și se pun să fiarbă în apă
clocotită cu sare. După ce au fiert, se scot și se lasă să se răcească.
3.Se rade brânza pe răzătoarea mică, se amestecă cu ouăle și cu pesmetul și se presară câteva
semințe de susan.
4.Se scoate bucata de carne, se desface și se toarnă pe deasupra crema de brânză cu susan, se așează
sparanghelul și morcovii, se rulează și se prinde cu scobitori la capete. Se pune într-o tavă, se
stropește cu apă și vin, se condimentează cu sare, piper, ulei, rozmarin și se dă la cuptor, acoperit cu
un capac. Spre sfârșit se îndepărtează capacul să se rumenească și se servește cu salată verde.
Preparare – 50 min Coacere – 60 min Porții – 6

Miercuri – Ciorbă de lobodă
Ingrediente – 2 kg lobodă roșie, 4 cartofi, ceapă verde, un dovlecel, un ardei verde, pătrunjel,
leuștean, sare, piper, 1-2 linguri ulei de măsline, 500 ml borș, 1-2 linguri de smântână, mărar, varză
nouă, 1-2 morcovi noi.
1.Se spală loboda și se pune să fiarbă în apă cu sare, 20 de minute, la foc mic.
2.Se curăță și se spală toate zarzavaturile, se taie mărunt și se pun la fiert cu loboda.
3.După ce au fiert, se adaugă borșul și se mai lasă să dea în câteva clocote. Se spală toată verdeața și
se toacă mărunt. Se pune în ciorbă și se oprește focul.
4.Ciorbița se servește cu crutoane.
Preparare – 30 minute Fierbere – 60 min Porții – 6

Joi – Tagliatelle cu pește
Ingrediente – un pachet tagliatelle, 300 g pește marinat, sare, piper, cimbru, busuioc, 20 ml ulei de
măsline, 200 g pulpă de roșii
1.Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe cutie și, după ce s-au fiert, se lasă într-un bol cu apă
rece câteva minute. Se scot din apă și se lasă să se scurgă pe sită. Între timp, se scoate peștele
marinat din conservă, se stropește cu zeamă de lămâie și pe deasupra se presară cimbru și busuioc
uscat.
2.Pastele se amestecă cu suc de roșii, cu cimbru, busuioc, sare, ulei și piper și se bagă 20 de minute
să se rumenească. Se servesc ornate cu peștele marinat.
Preparare – 40 minute Fierbere – 20 minute Porții – 4

Vineri – Salată orientală
Ingrediente – 800 g cartofi noi, 300 g maioneză, sare, piper alb, o conservă ton în sos vegetal, 1-2
legături pătrunjel, o ceapă roșie, 200 g măsline.
1.Se spală cartofii în câteva ape și se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot din apă și
se lasă să se răcească.
2.Se scoate tonul din conservă și se scurge de sos. Pătrunjelul se toacă, iar ceapa se taie solzișori și
se freacă cu sare și lămâie.
3.Cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe și se amestecă cu ceapa, măslinele, tonul, pătrunjelul și
maioneza.
Preparare – 40 minute Fierbere – 20 min Porții – 4

Sâmbătă – Șalău cu ciuperci
Ingrediente – 8 rondele șalău proaspăt, 600 g ciuperci, 1-2 legături pătrunjel, ulei pentru prăjit,
busuioc, piper alb, o lingură mălai, sare, 2-3 legături ceapă verde.
1.Se condimentează rondelele de pește cu sare și piper, se trec prin mălai și pesmet și se pun să se
prăjească în uleiul încins 5-6 minute pe o parte și 5-6 pe cealaltă parte.
2.După ce s-au rumenit și au făcut crustă aurie pe deasupra, se scot din tigaie și se lasă să se scurgă
pe prosob absorbant.
3.Ciupercile se curăță, se taie felii potrivite și se călesc cu ceapa aproximativ 15 minute.
4.Ciupercuțele se așază pe un platou, se ornează cu pătrunjel verde tocat mărunt și busuioc verde pe
deasupra și peste ele se pun bucățile de pește. Se stropesc cu zeamă de lămâie.
Preparare – 30 minute Prăjire – 30 minute Porții – 4